maandag 24 maart 2008

Een weekje op het platteland van Brazilië

Vorige week vlogen we weer van Rio naar Curitiba in het zuiden om een auto te huren en met Pedro naar Santa Catarina te rijden. Eigenlijk zouden we naar Iguaçú gaan, maar helaas was de gehuurde auto zo slecht dat we al na 200 km een lekke band kregen, net voordat we in Itajaí waren. Tja, een Fiat he (daarover later meer)

Uiteindelijk toch nog bij het herbarium van Itajaí aangekomen, waar we gedurende de middag onderhouden werden door de aardige mevrouw Zilda (jawel, van Duitse komaf, in Sta Catarina is alles Duits), die hier voor de kleine maar historisch belangrijke collectie zorgt.


Toen weer op weg on Lindsaea´s te vinden. de varengroep waar Samuli aan werkt. Het leek Pedro daarom wel een goed idee om in een lingeriezaak de weg te vragen, aangezien in het Portugees ´linda saia´ een mooi rokje is.


Ze wees ons de goede weg: het bos in, en eh, wel, de weg was af en toe wel een beetje versperd, wat natuurlijk ook wat tijd kostte. Maar dan kon de Fiat even uitrusten. De weg was erg vermoeiend voor deze gehuurde auto.

Door al dat getreuzel, was er niet meer genoeg tijd om nog naar Iguaçú te rijden, wat nog ruim 400 km van ons verwijderd was, dus besloten we het maar bij deze waterval te houden: Ook erg indrukwekkend, en in één van de bovenlopen van de Iguaçú rivier, dus een beetje ´Iguaçinho´.


Vriendelijke boeren lieten graag hun bos zien, en meestal konden we een heel eind met de auto het land op, ten ongenoegen van de Fiat natuurlijk. Even terzijde, als het regende dan was er precies 1 plekje waar de ruitenwisser het niet deed, want er was een te korte op gezet, en dus precies voor de bestuurder werd en geen regen gewist... Fiat of geen Fiat... De Auraucaria´s waren overal natuurlijk enorm en indrukwekkend!


Gelukkig wat Jezus overal met ons....

Maar de Fiat verdwaalde nog wel eens in het weiland. Gelukkig vonden we hem snel weer terug.

Maar misschien moeten we hem toch maar inruilen voor en nieuwe Fiat? We hebben hier de beste dealer voor gevonden een zeer gerenommeerde in Guarapuava: http://www.fiatfuck.com.br


Op de terugweg naar Curitiba, wist Pedro nog een hele leuke plek waar bij zonsondergang vele duizenden reuzengierzwaluwen een onderkomen voor de nacht zoeken. Zeer indrukwekkend om te zien hoe deze luchtacrobaten al cirkelend de diepte van de grot in duiken, om op een richeltje de nacht door te brengen. De vleermuizen werden er door verstoord en vlogen snel het hol uit.


Uiteindelijk met de slaapbus van Curitiba naar Sao Paulo. Normaal doet een bus daar zesenhalf uur over, maar vanwege de paasdrukte was het een beetje vertraagd, negen uur later waren we vanochtend dus in Sao Paulo aangekomen. Dat was me een hele tocht zeg! Er stond op het busstation bijna een kilometer wachtenden voor het metrokaartjesloket, dus namen we maar een taxi. Het is toch wat, niemand schijnt te weten waar de botanische tuin hier is, en het is zo´n beetje het enige stukje groen in deze enorme metropool. We zijn er dus toch gekomen gelukkig en alles is weer ok. Nu voorbereiden op het vertrek en op mijn volgende bestemming.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's Maarten. Wie is Pedro?
Ik denk dat je een virus aan je site hebt gekoppeld want er staat als eerste bij de reacties "galmaran" en mijn computer geeft dan een waarschuwing.
Ik wens je een goede vlucht naar Chili en kom behouden aan. Dan begint je vakantie echt.Veel plezier en hou ons op de hoogte.
Knuffel van Gerdi

Anoniem zei

Hoi Maarten! Dit stond vandaag in de Volkskrant, dus pas maar op :)

'Toerist vast na beschadigen beeld Paaseiland

ANP
gepubliceerd op 26 maart 2008 08:25, bijgewerkt op 08:25

SANTIAGO - De Chileense politie heeft een 26-jarige Finse toerist aangehouden, die wordt verdacht van het vernielen van een beeld op Paaseiland. De Fin brak een deel van het oor van een moaibeeld af. Hij wilde het als souvenir mee naar huis nemen.

Een bewoonster van Paaseiland was er zondag getuige van dat de Fin met zijn hand een oor van het moaibeeld afbrak. Zij alarmeerde de politie. Die kon de Fin maansdag arresteren. De Chileense krant La Tercera meldde dinsdag dat de Fin celstraf en een boete van 12.000 euro riskeert voor het vernielen van een monument.

De beelden op Paaseiland zijn gehouwen uit vulkanisch gesteente. Volgens de meest gangbare theorie begonnen Polynesische eilandbewoners omstreeks 1000 tot 1100 na Christus met het maken van de beelden.

De Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen ontdekte het in de Stille Oceaan gelegen Paaseiland op Paaszondag 1722.'
Groetjes, Paul

Maarten zei

Heh, ik zal aan niemand op Paaseiland vertellend dat ik in Finland woon. Tjee wat een onbenulligheid zeg! Wat heb je nou aan een oor van zo´n standbeeld?

Overigens, open de berichten niet die hier zonder tekst verschijnen. Omdat ik anonieme mensen wil toestaan een bericht te plaatsen, worden er steeds van dit soort virusreacties geplaats, en ik krijg ze niet weg, helaas.
Veel groetjes, morgen ga ik naar Santiago.

Unknown zei

Maarten - leuke foto's!
Trouwens.. je hebt je laten verleiden tot het gebruiken van een site met de naam blockcheck...
Dit is fake en wordt gebruikt door criminelen om gebruikersnamen, wachtwoorden en emailadressen te verzamelen. Zorg dus dat je je wachtwoord zsm aanpast. Je andere MSN genoten worden ook gespamt voor deze site.

Han zei

Hele mooie foto's weer Maarten. Klinkt allemaal perfect. Paaseiland lijkt me fantastisch, veel plezier alvast.
groetjes, Hanneke

Anoniem zei

Hi Maarten!
Did you know that there's a Finn imprisoned on Easter Island because he took a piece of ear from one of the moais? Now a leader from the island urges that his ear has to be taken as well, others argue for 7 years in prison, milder ones wish a financial settlement of 10 000 euros from the 26-year old Finnish man...
Don't attempt to take any ears, Maarten, and good that you don't have a Finnish passport now that you travel to Paaseiland. Have a nice trip! :) And greetings from the now-snowy Turku!
Lassi

Anoniem zei

Oops, I did not check that you had already been warned for the Finn-and-the statue occasion here on the site...
The news in Volkskrant is nearly all the same as in Helsingin Sanomat, except the note about Mr. Roggeveen of course. :)

Terveiset Suomesta ja voi hyvin!

Lassi

Peter zei

He Maarten

Nog even en dan ben je hier! Ik ga zaterdag mijn 4x4 weer ophalen zodat we tenminste opzoek kunnen naar de Wollemine Pine zonder al te ver te hoeven lopen.
Als je hier bent zal ik je wel ff helpen die vervelende reactie weg te halen.
By the way: FIAT is hier weinig polulair dus hier geen "Fuckfiats" ;-)

Tot gauw.

Peter