maandag 10 maart 2008

Laatste dag in São Paolo


Jefferson Prado en Hanna Tuomisto of de luchthaven Congonhas in São Paulo

Wat gaat de tijd toch vlug als je in het bos bent! De afgelopen week waren echt geweldig! De Serra do Mar, zoals het granieten kustgebergte hier heet is zeer indrukwekkend en vormt een hele imposante kuststreek met vele baaien, hoge stijle hellingen, watervallen, prachtig regenbos, mooie stranden en interessante moerassen. Voor elk wat wils dus! In ieder geval een paradijs voor varens, en die vonden we dus ook in overvloed.
Eerst waren we in Ubatuba (de plaats waar het veel regent), en daar verbleven we in een aangenaam gasthuis, midden in het staatspark, waar Jefferson vergunningen voor had georganiseerd. Hij is erg vriendelijk en de samenwerking gaat erg goed. De plek was fantastisch, en we konden direct achter het huis met ons onderzoek beginnnen, maar natuurlijk hebben we de hele omgeving verkend, en veel interesante dingen gevonden.
Daarna hadden we nog twee dagen in een ander deel van het staatspark Serra do Mar, vlak bij het badplaatse Caraguatatuba (nee ik verzin het niet, het betekend zoiets als ´de plek met teveel bromelia´s´, en die waren er inderdaad genoeg).
Hier werden we door de rangers ontvangen en konden we kosteloos van de voorzieningen van het biologisch styation gebruik maken. Echt geweldig de service. Ze namen ons in de landrover een hele dag mee op sleeptouw door de bergen om de interessantere plekken te bereiken, want de druk op dit deel van het park is veel groter dan in Ubatuba.

Nu alle materiaal hier in Sao Paulo weer in de droger zit hebben we de volgende reis voorbereid. Morgenochtend vliegen we naar Rio de Janeiro!

Geen opmerkingen: